You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'Kuvendi" të Zall-Dardhës",DAYOFYEAR(20200704), DAYOFMONTH(20200704), DAYOFWEEK' at line 2 SQL=INSERT INTO modnew_Stalytics_exitpage_count(title,year_day, month_day, week_day, week, month, year,visit_date,last_update) VALUES ("Përkujtohet 63-vjetori i Ansamblit "Kuvendi" të Zall-Dardhës",DAYOFYEAR(20200704), DAYOFMONTH(20200704), DAYOFWEEK(20200704),WEEK(20200704,1), MONTH(20200704),YEAR(20200704),20200704,NOW()) Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Ministri i Mbrojtjes z. Arben Imami priti atasheun ushtarak të Austrisë gjeneral brigade Roman Fischer

20 mars 2013

b_230_153_16777215_00___images_galeria_2013_Mars_20_5.jpgSot, paradite ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami ka pritur në një takim të veçantë atasheun Austriak me rezidencë në Kroaci, gjeneral brigade Roman Fischer. I pranishëm në takim ishte edhe ambasadori Austriak në Tiranë, z. Florian Raunig. Qëllimi i kësaj vizite ishte bashkëpunimi dypalësh në fushën e mbrojtjes me Austrinë. Bashkëpunimi me Austrinë në fushën e mbrojtjes, është bazuar në marrëveshjen e firmosur në tetor 1993, nga ministrat e Mbrojtjes të dy vendeve. Mbi bazën e kësaj marrëveshje, gjatë viteve të kaluara janë hartuar plane vjetore për bashkëpunimin bilateral.

Pala austriake financon të gjitha kurset në disa fusha kryesore si: kurse të përgatitjes malore; kurse PFP; kurse të gjuhës angleze dhe gjermane; bisedime në nivel ekspertësh për përgatitjen e njësive të këmbësorisë malore; bisedime në nivel ekspertësh për politikat e jashtme dhe bashkëpunimin rajonal; kurse EOD (AME); kurse për bashkëpunimin Civilo-Ushtarak (CIMIC); kurse të operacioneve psikologjike për në misionet paqeruajtëse.

Ministri i Mbrojtjes z. Arben Imami, ka iniciuar dhe zhvillimin e bisedimeve për mundësinë e arsimimit të studentëve shqiptarë në akademitë ushtarake të Austrisë, ku janë përcaktuar edhe kriteret për përzgjedhjen e kandidatëve që do të dërgohen për t’u arsimuar.

Gjithashtu për vitin 2013 është nënshkruar plani i bashkëpunimit dypalësh, nga i cili deri më tani janë realizuar 3 aktivitete “Kursi Dimëror i Përgatitjes Malore”, “Takim ekspertësh mbi edukimin e kadetëve shqiptare në Austri” dhe faza e parë e “Kursit mbi ligjin ndërkombëtar për këshilltarët ligjorë ushtarakë”.

Ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami e cilësoi takimin si një pjesë bashkëpunimi shumë frytdhënës nga ku ftoi edhe studentët austriakë në Shqipëri për këmbimet e eksperiencave midis dy shteteve për FA.

Tema të tjera diskutimi ishin, pjesëmarrja e trupave të FA në Afganistan, Aeroporti i Kuçovës si dhe Muzeu Historik i FA, i promovuar me rastin e 100 vjetorit.