Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

55 vjet, Akademia e Forcave të Armatosura

10 maj 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Sot paradite, në sallën e auditoriumit të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes u zhvillua ceremonia jubilare me rastin e 55-vjetorit të krijimit të Akademisë së Forcave të Armatosura. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin: zëvendësministrja e Mbrojtjes, znj. Arta Musaraj, zëvendësshefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Viktor Bërdo, komandanti i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes, gjeneral brigade Bardhyl Hoxha, këshilltari i Kryeministrit z. Ferdinand Xhaferri, rektorë të universiteteve dhe drejtues të institucioneve publike, gjeneralë, ish-komandantë dhe ish-pedagogë të kësaj Akademie, përfaqësues të CUBIC, si dhe mjaft të ftuar të tjerë.

Lexoni më shumë...

“Certifikatë Mirënjohje” për ministrin e Mbrojtjes Arben Imami

Ministri Imami vlerësohet me certifikatë mirënjohjeje nga  Sindikata e Pavarur e Punonjësve Civilë të Mbrojtjes dhe të Rendit Publik të Shqipërisë

6 maj 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, është vlerësuar sot me “Certifikatën e Mirënjohjes” nga Sindikata e Pavarur e Punonjësve Civilë të Mbrojtjes dhe Rendit Publik të Shqipërisë (SPPCMR). Ky vlerësim i është bërë ministrit Imami në Aktivin e Zgjeruar të kësaj sindikate, që u mbajt sot paradite në sallën e madhe të Qendrës së Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes. Në këtë aktiv, ku ishte i pranishëm ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, presidenti i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë, z. Gëzim Kalaja, si dhe mjaft përfaqësues të SPPCMR, u diskutua për zbatimin e vendimit të Kongresit të IV të kësaj sindikate për punësimin.

Lexoni më shumë...

Ministri i Mbrojtjes Arben Imami, homazhe në varrezat e Dëshmorëve të Atdheut

5 maj 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Sot paradite, me rastin e 5 Majit, ditës së Dëshmorëve të Atdheut, ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami dhe shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi zhvilluan homazhe dhe vendosën kurora me lule pranë monumentit “Nënë Shqipëri” në Varrezat e Dëshmorëve të Atdheut. Pas përfundimit të ceremonisë, para monumentit “Nënë Shqipëri”, ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami dhe shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi bënë homazhe dhe vendosën kurora me lule pranë varrit ku prehet Dëshmori i Atdheut, kapiten Feti Vogli, i cili ra në krye të detyrës gjatë kryerjes së misionit paqeruajtës në Kandahar të Afganistanit, më 20 shkurt të vitit 2012.

Lexoni më shumë...

Kremtohet 100-vjetori i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura

Ministri Imami: Unë jam shumë i lumtur për punën e bërë në këto 4 vitet e para të anëtarësimit të Shqipërisë në NATO nga Forcat tona të Armatosura. Ne bëmë të mundur këto vite që vërtet Shtabi i Përgjithshëm të mbante rolin që duhet kishte, rolin e planifikimit, drejtimit të FA dhe jemi të lumtur që pas 4 vitesh anëtarësimi në NATO jemi në fazën e mbylljes së fazës së parë të integrimit të FA me forcat e armatosura të vendeve aleate.

3 maj 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Sot paradite, në sallën e Auditoriumit të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes u zhvillua ceremonia me rastin e 100-vjetorit të krijimit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura. Në këtë aktivitet ishin të pranishëm: ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, zëvendësministrat e Mbrojtjes, z. Ekrem Spahiu dhe znj. Arta Musaraj, komandanti Forcës së Sigurisë së Kosovës, gjenerallejtënant Kadri Kastrati, ish-shefat e Shtabit të Përgjithshëm të FA ndër vite, gjeneralë dhe ushtarakë të lartë të Ministrisë së Mbrojtjes, Shtabit të Përgjithshëm dhe Forcave të Armatosura, atashetë ushtarakë të akredituar në vendin tonë, përfaqësues ushtarakë të vendeve anëtare të NATO dhe atyre partnere, si dhe mjaft të ftuar të tjerë.

Lexoni më shumë...

Intervistë e zv.ministres, Arta Musaraj në editorinë italiane La Repubblica – Limes

3 maj 2013

Lexoni më shumë...Musaraj: Shqipëria në NATO prodhon stabilitet

Bisedoi: Emanuela C. Del Re Shqipëria bëhet protagoniste e mirëfilltë e të ardhmes së Europës dhe kjo jo vetëm sepse pas rënies së regjimit komunist në 1991 ka bërë hapa gjigande në fushën ekonomike, sociale e politike aq sa të jetë kandidate për të hyrë në BE, por edhe sepse është transformuar nga vend përfitues i misioneve të paqes dhe stabilitetit, në vend prodhues paqeje e stabiliteti. NATO, që sot regjistron ekspansionin territorial maksimal të arritur ndonjëherë nga ndonjë Aleancë ushtarake, renditi Shqipërinë në radhët e veta në vitin 2009. 4 Prilli shënoi përvjetorin e katërt si aleat, dhe vendi e gjen veten në një rol strategjik të rëndësisë primare.

Lexoni më shumë...