Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Zhvillohet aktiviteti sportiv “Dita e Vrapimit të CISM 2013”

18 shkurt 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Me rastin e 65-vjetorit të themelimit të Këshillit Ndërkombëtar të Sporteve Ushtarake (CISM), në mjediset e Komandës së Forcave Tokësore u zhvillua “Dita e Vrapimit të CISM 2013”. Në ceremoninë e hapjes morën pjesë shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, gjeneralë, komandantët e forcave, të njësive dhe reparteve ushtarake, ushtarakë të tjerë të lartë të FA si dhe mjaft të ftuar të tjerë.

Lexoni më shumë...

Ministri Imami priti gjeneralmajor Salvatore Farina

15 shkurt 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Sot paradite, ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, priti në një takim drejtorin e Departamentit të Planifikimit dhe Politikave Ushtarake në Shtabin e Përgjithshëm të FA Italiane, gjeneralmajor Salvatore Farina, i cili në krye të një delegacioni të lartë ushtarak ndodhet në vendin tonë në kuadër të bashkëpunimit dypalësh me Forcat e Armatosura të Republikës së Italisë. 

Lexoni më shumë...

Zhvillohet konferenca “Forcat e Armatosura dhe Mjedisi”

12 shkurt 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në mjediset e Qendrës së Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes u zhvillua sot konferenca me temë: “Forcat e Armatosura dhe Mjedisi”.
Të pranishëm në këtë konferencë ishin: ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, zëvendësministri i Mbrojtjes, z. Ekrem Spahiu, gjeneralë, drejtorë dhe ushtarakë të lartë të Forcave të Armatosura, përfaqësues nga dikastere të tjera, nga universitetet e Tiranës, shoqëria civile etj.

Lexoni më shumë...

Ministri Imami priti ministrin e Mbrojtjes së Turqisë, Ismet Yilmaz

Ministri Imami: Marrëdhëniet midis dy vendeve tona në fushën ushtarake janë të shkëlqyera. Padyshim që në këtë reformim të vazhdueshëm që kanë pasur në këto njëzetë vjet FA shqiptare, që bën të mundur në fakt edhe anëtarësimin e saj në NATO, kontributi i Forcave të Armatosura dhe Ministrisë së Mbrojtjes së Turqisë kanë qenë substanciale.
Ministri Yilmaz: Kush dëshiron që Ballkani të jetë i qetë dhe i sigurtë duhet të dëshirojë një Shqipëri të fuqishme, prandaj edhe Turqia dëshiron një Shqipëri të fuqishme që të ketë paqe dhe stabilitet në Ballkan.

07 shkurt 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Sot paradite, ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami ka pritur ministrin e Mbrojtjes të Republikës së Turqisë, z. Ismet Yilmaz i cili në krye të një delegacioni të lartë po bën një vizitë zyrtare në vendin tonë. Pas pritjes me një ceremoni të veçantë dhe truproje nderi, ministri Yilmaz la përshtypjet e tij në Librin e Nderit të Ministrisë së Mbrojtjes, ndërsa më pas dy ministrat e Mbrojtjes patën një takim të veçantë. Më tej, axhenda ka vijuar me zhvillimin e bisedimeve dypalëshe ndërmjet dy delegacioneve të kryesuar nga ministrat e Mbrojtjes të dy vendeve. Ishte i pranishëm edhe ambasadori i Republikës së Turqisë në Tiranë, z. Hasan Ashan.

Lexoni më shumë...

Ministri Imami merr pjesë në Asamblenë e 58–të të Shoqatës së Këshillit të Atlantikut

06 shkurt 2013

Fjala e Ministrit Imami    Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në datat 4 dhe 5 shkurt 2013 u mbajt në Romë, Asambleja e 58-të e Shoqatës së Këshillit të Atlantikut, në të cilën mori pjesë ministri i Mbrojtjes i Republikës së Shqipërisë, z. Arben Imami. Asambleja u zhvillua në ambientet e Kolegjit të NATO në Romë. Tema qendrore e diskutimeve ishte "NATO and the future of Cooperative Security", temë e cila lidhet me sfidat e reja me të cilat po përballet dhe do të vazhdojë të përballet Europa dhe NATO. Këto sfida lidhen kryesisht edhe me rajonin e vendeve kufitare të brigjeve të Mesdheut, ku tensionet në vende si Siria, Libani, Egjipti, Libia, etj, janë në rritje dhe mund të influencojnë sigurinë dhe stabilitetin e këtij rajoni.

Lexoni më shumë...