Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Prezantohet zëvendësministri i Mbrojtjes, z. Dritan Hila

08 tetor 2013

Lexoni më shumë...Në ambientet e Ministrisë së Mbrojtjes u zhvillua sot një ceremoni e veçantë me rastin e prezantimit të zëvendësministrit të Mbrojtjes z. Dritan Hila. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin: ministrja e Mbrojtjes, znj. Mimi Kodheli, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura (FA), gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, zëvendësshefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Viktor Berdo, drejtues dhe ushtarakë të lartë në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Shtabin e Përgjithshëm.

Lexoni më shumë...

Ministrja e Mbrojtjes Kodheli dekoron atasheun ushtarak të Mbretërisë së Bashkuar, nënkolonel Philip Osment

07 tetor 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Sot paradite, në ambjentet e Ministrisë së Mbrojtjes u  zhvillua ceremonia e dekorimit të atasheut ushtarak të Mbretërisë së Bashkuar, nënkolonel Philip Osment, i cili përfundoi misionin e tij në vendin tonë. Në këtë ceremoni ishin të pranishëm: ministrja e Mbrojtjes, znj. Mimi Kodheli, shefi i Shtabit të Përgjithshëm i Forcave të Armatosura, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Tiranë, z. Nicholas Cannon, përfaqësues nga ambasada e Mbretërisë së Bashkuar në Tiranë, drejtues dhe ushtarakë të lartë në Ministrinë e Mbrojtjes dhe Shtabin e Përgjithshëm.

Lexoni më shumë...

Fëmijët e Qendrës Rekreative festojnë Ditën Botërore të Kafshëve

05 tetor 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në zbatim të kalendarit vjetor të aktiviteteve social-kulturore për vitin 2013, Qendra e Kulturës, Mediave dhe Botimeve të Mbrojtjes (QKMBM), me rastin e 4 Tetorit “Ditës Botërore të Kafshëve”, organizoi aktivitetin e radhës ditën e shtunë, më 5 tetor në Pezë të Tiranës.
Në kuadrin e kësaj dite u zhvilluan një seri aktivitetesh sipas programit të hartuar nga Drejtoria e Aktiviteteve dhe Marrëdhënieve me Komunitetin, me pjesëmarrjen e fëmijëve të Qendrës së Rekreacionit, pranë QKMBM. Ishin të pranishëm në këtë veprimtari edhe familjarë të efektivave të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë.

Lexoni më shumë...

Ministrja Kodheli zhvillon takime me ministren Plotësuese të Mbrojtjes të Greqisë dhe ministrin e Mbrojtjes të Kroacisë

03 tetor 2013

Lexoni më shumë...Ministrja e Mbrojtjes e Shqipërisë, znj. Mimi Kodheli, e cila po merr pjesë në Ministerialin Gjithëpërfshirës të Rajonit 2013 (Comprehensive Regional Ministerial), në Brdo, Slloveni, ka zhvilluar sot një takim dypalësh me ministren Plotësuese të Mbrojtjes Kombëtare të Greqisë, znj. Fofi Gennimata, me kërkesën e kësaj të fundit. Pasi e uroi për detyrën, duke shtuar domethënien që mbart emërimi i zonjës Kodheli në ketë post, znj. Gennimata shtroi si çështje domosdoshmërinë e forcimit të bashkëpunimit midis dy vendeve tona, veçanërisht në fushën e mbrojtjes.

Lexoni më shumë...

Ministrja e Mbrojtjes Kodheli merr pjesë në Ministerialin e Mbrojtjes të Evropës Juglindore (SEDM)

Ministrja e Mbrojtjes Mimi Kodheli: Politika e dyerve të hapura, që aq shumë promovojmë, humbet kuptimin e saj, nëse nuk bazohet në parimin gjithëpërfshirës.

03 tetor 2013

Lexoni më shumë...Në ditën e dytë të Ministerialit Gjithëpërfshirës të Rajonit 2013 (Comprehensive Regional Ministerial), që po mbahet në Brdo, Slloveni, ministrja e Mbrojtjes, znj. Mimi Kodheli mori pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve të Europës Juglindore (SEDM).
I iniciuar në vitin 1996 në Tiranë, SEDM vazhdon të promovojë bashkëpunimin politiko–ushtarak, marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë, si dhe forcimin e kapaciteteve  të mbrojtjes, jo vetëm në rajon, por dhe më gjerë. Ajo që zë një vend kryesor në këtë iniciativë është Forca Shumëkombëshe e Paqes e Europës Juglindore (SEEBRIG).

Lexoni më shumë...