Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Ministrja e Mbrojtjes Mimi Kodheli priti ambasadorin e SHBA, Alexander Arvizu

18 shtator 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Sot paradite, ministrja e Mbrojtjes, znj. Mimi Kodheli, priti në një takim të veçantë ambasadorin e SHBA-së në Tiranë, z. Alexandër Arvizu. Në këtë takim ishte i pranishëm edhe sekretari i përgjithshëm i MM, z. Arian Kraja, drejtori i Kabinetit, z. Gjergj Teneqexhiu, këshilltari i kryeministrit për Mbrojtjen, gjeneral brigade (R) Sandër Lleshi, këshilltari ushtarak i ministrit të Mbrojtjes, gjeneralmajor Arian Zaimi, si dhe disa drejtorë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm. Ndërsa nga pala amerikane ishte i pranishëm edhe zëvendësambasadori amerikan, z. Henry Jardine, atasheu ushtarak, Glenn Brown, oficer shtabi për Operacionet e Përbashkëta në Gardën e New Jersey, kolonel Kevin Hegarty, komandanti i Institutit Rajonal të Trajnimeve Ushtarake në New Jersey, kolonel Dean Spenzos, shefi i zyrës së ODC, major Christopher Mitchell, si dhe përfaqësues të tjerë të kësaj ambasade.

Lexoni më shumë...

Zhvillohet ceremonia e marrjes së detyrës nga ministrja e Mbrojtjes, znj. Mimi Kodheli

16 shtator 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Pas marrjes së votëbesimit pasditen e djeshme të qeverisë së re nga Kuvendi i Shqipërisë, sot në Ministrinë e Mbrojtjes u organizua një ceremoni e veçantë me rastin e marrjes së detyrës nga ministrja e Mbrojtjes, znj. Mimi Kodheli.

Në këtë ceremoni mori pjesë shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, komandantët e Forcave, gjeneralë, drejtorë dhe ushtarakë të tjerë të lartë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm të FA. Gjithashtu ishin të pranishëm atashetë ushtarakë të vendeve të NATO dhe atyre partnere të akredituar në vendin tonë, përfaqësues të Zyrës së ODC dhe CUBIC. Në këtë ceremoni ministrja e Mbrojtjes Kodheli është shoqëruar edhe nga disa deputetë të Kuvendit të Shqipërisë.

Lexoni më shumë...

Presidenti Nishani dekreton emërimin e znj. Mimi Kodheli, ministër i Mbrojtjes

Lexoni më shumë...Presidenti Nishani me dekretin nr. 8307 të datës 11 shtator 2013 dekreton emërimin e znj. Mimi Kodheli, ministër i Mbrojtjes.

Nga faqja zyrtare e internetit të presidentit të Republikës: http://www.president.al/?p=11365

 

 

Lexoni më shumë...

Fillon viti i ri akademik në Akademinë e Forcave të Armatosura

09 shtator 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Sot paradite, në sallën e auditorit të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes (KDS) u zhvillua ceremonia e hapjes së vitit të ri akademik 2013-2014. Viti akademik ushtarak përfshin Kursin e Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes, Kursin e Lartë të Oficerit, Kursin e Komandës së Shtabit të Përgjithshëm, Kursin Themelor të Oficerit të Shtabit. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin: shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, zëvendësshefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Viktor Berdo, ambasadori i Greqisë, z. Leonidas Rokanas, atashetë ushtarakë të akredituar në vendin tonë, përfaqësues të zyrës së CUBIC dhe ODC, gjeneralë dhe ushtarakë të tjerë të lartë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm, si dhe të ftuar të tjerë.

Lexoni më shumë...