Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Deklaratë për shtyp e zëvendësministres së Mbrojtjes, Prof. Dr. Arta Musaraj mbi vendosjen e Sistemit të Automatizuar të Menaxhimit të Burimeve të Mbrojtjes

04 shtator 2013

Lexoni më shumë...Sot paradite, zëvendësministrja e Mbrojtjes, Prof. Dr. Arta Musaraj dha për mediat një deklaratë për shtyp, në të cilën theksoi:

Jam këtu në mbyllje të këtij mandati qeverisës për të prezantuar një  arritje të shënuar të Ministrisë së Mbrojtjes, e cila ka të bëjë me vendosjen e Sistemit të Automatizuar të Menaxhimit të Burimeve të Mbrojtjes.
Krahas arritjeve të tjera të dukshme në fushën e reformave të mbrojtjes, kjo shënon edhe një trashëgimi me vlerë në asetet e mbrojtjes shqiptare, duke përmbushur kësisoj një nga standardet më të rëndësishme të NATO për sa i takon automatizimit dhe centralizimit të menaxhimit të burimeve të mbrojtjes.

Lexoni më shumë...

Ministri i Mbrojtjes Arben Imami mori pjesë në stërvitjen “Albanian Lion 2013”

02 shtator 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në Bazën Detare të Pashalimanit u zhvillua dje “Dita e Vizitorëve të Shquar” të stërvitjes së koduar “Albanian Lion 2013”. Kjo stërvitje zhvillohet në kuadër të bashkëpunimit midis FA të Shqipërisë dhe FA të Mbretërisë së Bashkuar. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin: presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Bujar Nishani, ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, ministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës, z. Agim Çeku, shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, Komandanti i FSK, gjenerallejtënant Kadri Kastrati, ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në vendin tonë, z. Nicholas Cannon, si dhe personalitete të tjera politike dhe ushtarake.

Lexoni më shumë...

Ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami dekoron atasheun ushtarak të Gjermanise dhe Polonisë

27 gusht 2013
 

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Ministri i Mbrojtes z. Arben Imami ka dekoruar sot atasheun ushtarak të Gjermanisë, N.kolonel, Arnold Meier dhe Atasheut Ushtarak të Polonisë Kolonel, Rafal Jarmuzek . Në ceremoninë e organizuar me këtë rast në ambientet e Ministrisë së Mbrojtjes morën pjesë, përfaqësues nga ambasada gjermane dhe  polake në Tiranë si dhe titullarë të tjerë nga Ministria e Mbrojtjes dhe Shtabi i Pergjithshëm i Forcave të Armatosura.

Lexoni më shumë...

Sqarim mbi procedurat e ankandeve

26 gusht 2013
 

Lexoni më shumë...

Pretendimi i televizionit A1 Report se nuk jane lejuar për të marrë pjesë në një ankand të zhvilluar ditën e sotme në Ministrinë e Mbrojtjes, është i pavërtetë pasi ditën e sotme nuk është zhvilluar ankandi në fjalë për shkak të mosparaqitjes së kompanive për të marrë pjesë në ankand. E vetmja kompani e paraqitur ka deklaruar se nuk do të dorëzojë ofertë për shkak të çmimeve të larta të përcaktuara. Ministria e Mbrojtjes sqaron se plani i ankandave bazohet tek “Planit i Veprimit me Drejtimet Kryesore për Trajtimin e Pajisjeve dhe Materialeve që janë tepër dhe jashtë nevojave të FA, sipas Tabelave të Organizimit dhe Pajisjeve, i miratuar më10.05 2010 dhe i rishikuar më 13.03. 2012”.
 

Lexoni më shumë...

Ministria e Mbrojtjes sqaron opinionin publik në lidhje me procedurën e ankandit “Shitje lëndë e parë e KFA”

26 gusht 2013

Lexoni më shumë...Traktet e Partisë Socialiste vijuan sot serinë e sulmeve kundër Ministrit të Mbrojtjes me një fushatë shpifjesh dhe mashtrimi për një procedurë ankandi tërësisht ligjore dhe të anuluar nga vetë Ministria e Mbrojtjes. Sqarojmë opinionin publik se asnjë vendim i Ministrisë së Mbrojtjes nuk është marrë dhe nuk merret në varësi të shpifjeve të këtyre medieve të dirigjuara nga interesa klienteliste dhe partiake. Procedura në fjalë me objekt “Shitje lëndë e parë e KFA”, është anuluar nga Ministri i Mbrojtjes me datë 22.08.2013, për shkak se vetë Drejtoria e Prokurimeve kishte konstatuar pasaktësi në përcaktimin e çmimeve të disa prej artikujve nga 1302 të tillë.

Lexoni më shumë...