Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Fillon stërvitja e përbashkët “Albanian Lion 2013”

23 gusht 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Sot, pasdite në ambientet e Komandës së Forcës Ajrore, në Rinas u zhvillua  ceremonia e hapjes së stërvitjes së përbashkët midis Forcave të Armatosura të Britanisë së Madhe dhe Forcave të Armatosura shqiptare të koduar “Albanian Lion-13”. Kjo ceremoni, zhvillohet në kuadër të bashkëpunimit dypalësh midis FA të Shqipërisë dhe FA të Mbretërisë së Bashkuar. Trupat ushtarake të Forcave Ajrore britanike u pritën në aeroportin Rinasit nga shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, ambasadori i Britanisë së Madhe në Tiranë, z. Nicholas Cannon, komandanti i Forcës Ajrore, gjeneral brigade Frederik Beltoja, zëvendësambasadori i Britanisë së Madhe, z. Stephen Hickling, konsulli, z. Kabir Rahman, zëvendëskomandanti i brigadës së 3-të, Komando të Royal Marines, kolonel Kevin Oliver, gjeneralë dhe ushtarakë të tjerë të lartë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Forcave të Armatosura.

Lexoni më shumë...

Përfundon misioni i Delegacionit Italian të Ekspertëve (DIE) në vendin tonë

Ministri Imami: “Tashmë ne kemi një Shqipëri më stabile, shumë më të qëndrueshme dhe jemi të gjithë të lumtur për këtë. Ky është një kontribut i qytetarëve shqiptarë, është kontribut i të gjithë neve, padyshim edhe i miqve dhe bashkëpunëtorëve tanë, ku Italia ka një rol të veçantë. Vendi ynë tashmë është më i sigurt se asnjëherë, ai është anëtar i Aleancës më të madhe në botë, NATO”.

26 korrik 2013


Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në rezidencën e ambasadorit të Italisë në Tiranë, u zhvillua sot ceremonia e përmbylljes së aktivitetit 16-vjeçar të Delegacionit Italian të Ekspertëve në Shqipëri (DIE). Në këtë ceremoni morën pjesë: ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Gjunkshi, zëvendësministrja e Mbrojtjes, znj Arta Musaraj, gjeneralë dhe ushtarakë të tjerë të lartë të Forcave të Armatosura, atashe ushtarakë të akredituar në vendin tonë, etj. Ndërsa nga pala italiane ishin të pranishëm: shefi i Shtabit të Përgjithshëm i Mbrojtjes italiane, admiral Luigi Binelli Mantelli, ambasadori i Italisë në Shqipëri, Massimo Gaiani, efektivë të Delegacioni Italianë të Ekspertëve në Tiranë, etj.

Lexoni më shumë...

Ministri i Mbrojtjes Imami priti shefin e Shtabit të Mbrojtjes së Italisë

26 korrik 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Sot paradite, ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, priti në një takim të veçantë shefin e Shtabit të Mbrojtjes të Republikës së Italisë, admiral Luigi Binelli Mantelli, i cili në krye të një delegacioni të nivelit të lartë ushtarak italian po bën një vizitë zyrtare në vendin tonë. Qëllimi i kësaj vizite është forcimi i bashkëpunimit në fushën e mbrojtjes midis dy vendeve tona fqinje, si edhe pjesëmarrja në ceremoninë e mbylljes me sukses të plotë të misionit të Delegacionit Italian të Ekspertëve në vendin tonë. Në këtë takim ishe i pranishëm edhe shefi i Shtabit të Përgjithshëm, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi dhe ambasadori i Republikës së Italisë në Tiranë, z. Massimo Gaiani.

Lexoni më shumë...

Niset me mision në Afganistan kontingjenti “Eagle-7”

24 korrik 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në Batalionin e Forcave Speciale në Zall-Herr u zhvillua ceremonia e nisjes së kontingjentit “Eagle-7” mision “COMBAT” në Kandahar, Afganistan, i cili përbëhet nga 50 trupa të kompanisë së Aksioneve Speciale Ajrore. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin: shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, komandanti i Forcës Tokësore, gjeneralmajor Zyber Dushku, atasheu ushtarak i SHBA në vendin tonë, Glenn Brown, gjeneralë, drejtorë dhe ushtarakë të tjerë të lartë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm, familjarë dhe të afërm të pjesëtarëve të kontingjentit “Eagle-7” , etj. Pas fjalës së hapjes që mbajti komandanti i Forcës Tokësore, gjeneralmajor Zyber Dushku, të pranishmit në ceremoni i përshëndeti shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi.

Lexoni më shumë...

Prezantohet raporti për “Vetëvlerësimin Gjinor në Forcat e Armatosura”

24 korrik 2013

Zëvendësministrja e Mbrojtjes Musaraj: “Me përmbushjen e këtij procesi, Shqipëria bëhet vendi i dytë anëtar i NATO pas Holandës, që realizon suksesshëm këtë arritje. Kjo është një dëshmi më shumë e maturisë dhe e kompetencës së fituar, e Mbrojtjes Shqiptare si anëtare e denjë e NATO dhe e standardeve të arritura prej saj përmes një menaxhimi efektiv dhe efiçent të resurseve të veta”.

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Në përfundim të projektit studimor për “Vetëvlerësimin Gjinor në FA”, sot paradite në Qendrën e Kulturës, Medias dhe Botimeve të Mbrojtjes, u zhvillua konferenca për prezantimin dhe dorëzimin e raportit final, përgatitur nga grupi që punoi për mbledhjen dhe përpunimin e informacionit. Në këtë takim ishte e pranishme zëvendësministrja e Mbrojtjes, prof. dr. Arta Musaraj, drejtorë dhe ushtarakë të lartë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm, atashe ushtarakë të akredituar në vendin tonë. Pjesëmarrës në këtë takim ishin gjithashtu partnerë dhe mbështetësit kryesorë të këtij projekti, përfaqësues të UN Women dhe Qendrës për Kontrollin Demokratik në Forcat e Armatosura (DCAF), në Gjenevë.

Lexoni më shumë...