Ministria e Mbrojtjes - Arkivi 2008-2013

Helikopteri “COUGAR” i Forcave Ajrore shpëton shtatë turistët kroatë të bllokuar në malin e Jezercës

04 korrik 2013

Lexoni më shumë...Me kërkesë të Drejtorisë së Përgjithshme të Emergjencave Civile, sot në orën 15.00, helikopteri tip “COUGAR” i Forcave Ajrore u nis në fluturim në drejtim të Alpeve, në malin e Jezercës, për të bërë evakuimin e shatë turistëve kroatë të bllokuar prej disa orësh. Helikopteri “COUGAR” i drejtuar nga piloti nënkolonel Altin Lame dhe piloti instruktor francez major Thierry Solignac, së bashku me ekuipazhin arritën në malin e Jezercës, ku pas kërkimesh në këtë rajon bënë të mundur gjetjen e të shtatë turistëve kroatë, gjashtë prej të cilëve ishin në gjendje të mirë shëndetësore, ndërsa një i dëmtuar në krah.

Lexoni më shumë...

Ministri i Mbrojtjes Imami dekoron tre ekspertë amerikanë të kompanisë CUBIC

03 korrik 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, ka dekoruar sot tre ekspertë amerikanë: kolonel (R) Louis L. Boros, kolonel (R) Calvin L. Peterson dhe kolonel (R) Gregory A. Cannata, të cilët që nga viti 2007 punojnë si përfaqësues të kompanisë CUBIC pranë Ministrisë së Mbrojtjes. Në ceremoninë e organizuar me këtë rast mori pjesë: ministri i Mbrojtjes, z. Arben Imami, shefi i Shtabit të Përgjithshëm i FA, gjeneralmajor Xhemal Gjunkshi, zëvendësministrat e Mbrojtjes, z. Ekrem Spahiu dhe znj. Arta Musaraj, gjeneralë dhe drejtorë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm të FA, etj.

Lexoni më shumë...

Ministri Imami dekorohet me titullin më të lartë nga Forca e Sigurisë së Kosovës për shërbime të merituara gjatë detyrës së tij si ministër i Mbrojtjes

Nënshkruhet marrëveshja për statusin e anëtarëve të Forcave të Armatosura tё Shqipërisë dhe të Forcës së Sigurisë së Kosovës

01 korrik 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...

Ministri i Mbrojtjes i Shqipërisë, z. Arben Imami dhe ministri i Forcës së Sigurisë së Kosovës, z. Agim Çeku nënshkruan sot në Prizren marrëveshjen midis Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës “Për Statusin e anëtarëve të Forcave tё Armatosura tё Republikës sё Shqipërisë dhe të Forcës së Sigurisë së Republikës së Kosovës gjatë qëndrimit të tyre të përkohshëm në territorin e shteteve respektive”. Kjo marrëveshje rregullon procedurat e hyrje–daljes, qëndrimit të përkohshëm dhe statusin e anëtarëve të Forcave të Armatosura të Shqipërisë dhe anëtarëve të Forcës së Sigurisë së Kosovës në territorin e shtetit përkatës.

Lexoni më shumë...

OSBE: Shqipëria model botëror për demilitarizimin e municioneve të tepërta

Zëvendësministri i Mbrojtjes, z. Ekrem Spahiu, prezanton në mbledhjen e Forumit për Bashkëpunim dhe Siguri të OSBE-së në Vjenë arritjet e Shqipërisë në procesin e demilitarizimit.

27 qershor 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Zëvendësministri i Mbrojtjes, z. Ekrem Spahiu, mori pjesë në mbledhjen plenare të Forumit për Bashkëpunim në Fushën e Sigurisë të OSBE, zhvilluar në Vjenë të Austrisë. Z. Spahiu paraqiti programin e Shqipërisë për reduktimin e stoqeve të vjetruara të armatimit dhe municionit konvencional.
Përpara fillimit të mbledhjes plenare, kryetari i Forumit për Bashkëpunim në Fushën e Sigurisë të OSBE që është njëkohësisht edhe shefi i Misionit të Përhershëm të Republikës së Lituanisë në OSBE, z.Gledrius Cekuolis, priti në një takim të veçantë zëvendësministrin e Mbrojtjes, z. Ekrem Spahiu.

Lexoni më shumë...

Zëvendësministrja e Mbrojtjes Musaraj vizitoi me një axhendë të veçantë Ministrinë e Forcës së Sigurisë së Kosovës

21 qershor 2013

Foto Galeri

Lexoni më shumë...Kjo vizitë nisi me pritjen nga ministri i Ministrisë për Forcën e Sigurisë së Kosovës (MFSK), Agim Çeku, ku çështjet mjaft të rëndësishme të zhvillimeve në fushën e sigurisë, thellimin e bashkëpunimit, si edhe strategjinë në fushën e mbrojtjes, si qasje e re “Mbrojtjen Inteligjente”(Smart Difense), e cila po aplikohet në mes të dy shteteve në rajon, pra Shqipërisë dhe Kosovës, ishin fokusi kryesor i diskutimeve. Gjithashtu, gjatë këtij takimi zëvendësministrja Arta Musaraj shprehu gatishmërinë dhe mbështetjen e plotë të Ministrisë të Mbrojtjes të Shqipërisë në procesin e Rishikimit Strategjik të Sektorit të Sigurisë (RSSS), proces në të cilin është Kosova aktualisht, duke qenë se RSSS është një prej fushave në të cilën Republika e Shqipërisë ka përvojën e saj.

Lexoni më shumë...